Kuidas mul läheb? Kuidas võistlustega rahule jäin? Millal uuesti võistlen? Kas personaaltrenne ikka veel annan? Mida ma arvan ühest või teisest influencerist? Mis on elu mõte?

Nende ja paljude teiste küsimusteni jõuame aegamööda. Loodetavasti. Igatahes on mul hea meel avaldada esimene blogipostitus üle pika aja. Jah, olen ka varem bloginud ja väga edukalt. Minu teema Fitness.ee foorumis on endiselt kõigi aegade neljas loetavuselt. Ületatud sai ka miljoni vaatamise piir.

 

Miks ma pole ammu bloginud?

Fitness.ee blogis käis kõvem elu viimati 2015. aastal. Seda osalt seetõttu, et blogimine oli toidulisandite sponsorluse saamise üks nõuetest. 2015. aasta kevadel lahkusin ka töökohalt FitShopist, sest soovisin muutust ning blogimine oleks hoidnud mind ikka samas keskkonnas. 2015. aasta suve veetsin üldsegi Hawaiil, USAs. See oli huvitav periood, millest võin ka teinekord pikemalt rääkida. Sealsest eluolust tegin päris mitu vlogi ja palju materjali on siiani kõvakettal. Vlogimisel on omad plussid, aga miinusena on ka selle puhul ajakulu – materjali trennidest ja reisidest on mul ilmselt sadu tunde, aga viitsimist kokku lõigata vähe. USA-le järgnes isiklikus elus raske, kuid treeneritöös väga edukas aeg, mistõttu polnud isu ega vajadust blogida.

“Kas teate kedagi, kes blogiks baka lõpus kooliskäimisest, tähtede õppimisest, raamatutele paberite ümber panemisest?”

 

Kuna olen fitnessmaailmas elanud juba 15 aastat, on sellest tihtipeale isu täis ning vabal ajal soovin tegeleda millegi täiesti erinevaga. Millega keskmine inimene 15 aastat tegelenud on? No näiteks koolis käimisega. Kas teate kedagi, kes blogiks baka lõpus kooliskäimisest, tähtede õppimisest, raamatutele paberite ümber panemisest? Ilmselt mitte, sest selleks ajaks on see igav ja tavaline.

Huvitav, et paljud harrastajad jälgivad fitness-sportlasi, kuigi enamik ei plaani ise kunagi võistleda. Eks nende jaoks on see “huvitav” ja “eeskuju”, minu jaoks “igapäevane” ja “konkurent”. 😀 Fitness youtubereid vaatan ebaregulaarselt, spordiblogisid ma ei loe. Kindlasti ei kavatse ma blogimisega elatist teenida, seetõttu jääb päristöö alati prioriteediks. Ma ei soovi olla üks neist blogijatest, kes klikkide huvides aina suuremaid skandaale või labasemaid teemasid käsitlevad.

 

Miks siis üldse uuesti blogima hakata?

Selleks on peamiselt 2 põhjust.

Esiteks. Mulle meeldib kirjutada ja soovin seda arendada. Eelmisel aastal lõpetasin Tallinna Ülikooli reklaami eriala ja jaanuarist töötan ka turundusmaailmas. Selle haridusega võib olla “ühe-mehe-orkester turundusjuht” nagu olin FitShopis töötades, samas võib ka spetsialiseeruda. Sotsiaalmeedia, reklaamidisain, suhtekorraldus, loovkirjutamine, üritusturundus jne… Mind tõmbab praegu loovkirjutaja ehk inglisekeeli copywriteri valdkond. Tahan kunagi ka autobiograafia kirjutada. Äkki on mu üleelamistes midagi motiveerivat.

Teiseks. Tahan kõik hingelt ära rääkida. 15 aastaga fitnessvaldkonnas olen näinud nii mõndagi. 6 aastat FitShopis töötades olin kulturismielu “pumba juures”, samad inimesed juhtisid ju ka kulturismiliitu. Usun, et oman ka päris head sisekaemust treenerimaailmast. Olen näinud tulemas ja minemas mitmeid erinevaid teooriaid ja treenereid. Nüüd on meil sotsiaalmeedia ja juba seal toimuvast võiks mitu postitust teha. Maailm tundub teinekord päris jabur ja aeg-ajalt on vaja kedagi, kes ütleks, kui “kuningas on alasti”.

Edward von Lõngus, “Alasti keiser”

 

Ahjaa – kui juba, siis juba. Kolmas eesmärk võiks olla Amani Kiivikaselt järgmisel aastal Parima Noore Blogija tiitel üle lüüa. 😀

 

Teemad, millest olen mõelnud kirjutada: mida olen õppinud psühholoogiast, huvitavad turundusnipid, sotsiaalmeediaturundus kui arenev nähtus, blogijate ja influencerite tegelik elu, sponsorlus ja ambassadorid – kas sel on mõtet, teoreetik-treenerite välimääraja, teaduspõhise lähenemise miinused, fitnessvõistluste pahupool, doping kulturismis, inspireerivad lood klientidelt, levinuimad takistused vormi saamisel, moevoolud toitumises, elu võimalikkusest Eestimaal, minu tulevikuplaanid, kuidas olla edukam…

Ühesõnaga, pange oma küsimused ja teemaettepanekud kommentaridesse ja populaarseimale vastan järgmises postituses.

 

Püsige moodsad!

Kristjan